Fikirden İfadeye: YAZILI İÇERİK ÜRETİMİ





Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 09/12/2024
Clap

WISE Enstitüsünün Google Classroom üzerinden online dersleri "Yazılı İçerik Üretimi" başlıklı Yazı Atölyesi ile başlıyor...

WISE Enstitüsü sınıf tarzında online dersler vermeye devam ediyor. Google Classroom derslerimizin yeni dönemde ilki temelde bir Yazı Atölyesi. İçerik üretme ile alakalı her türlü bilginin değerlendirileceği sınıfımız “Fikirden İfadeye: YAZILI İÇERİK ÜRETİMİ” adı altında açılıyor.

Hem akademik-teorik hem de pratik çalışmaları ile tanıdığımız Doç.Dr. Firdevs Canbaz Yumuşak hocamız ile yapılacak bu atölye, yazı yazma becerilerini geliştirmeye yöneliktir. Atölyede ele alınacak tekniklerle katılımcılara, akademik makale, deneme, kitap incelemesi, dergi-gazete yazısı, biyografi gibi farklı türlerde yazılar yazma ve bu yazıları farklı kitlelere (çocuk, genç, yetişkin, akademisyen ve ortalama okur vs.) uyarlayabilme yeteneği kazandırmak hedeflenmektedir.

Atölye kapsamında düşünce geliştirme, savunma, tutarlılık, paragraf bütünlüğü, organizasyon, üslup, kaynak gösterme gibi metnin hem içerik hem de biçimine yönelik yazma becerileri detaylı bir şekilde tartışılacaktır. Nitelikli metinler yazma becerisi, seçkin ve derinlikli okumalarla geliştirildiği için atölyede, geniş bir metin seçkisi de katılımcılarla paylaşılacaktır.

Bu atölyede, yazmaya istekli katılımcılar, araştırma, okuma ve yazma sürecinde disiplinli çalışmanın ve bir takvime bağlı kalarak üretmenin önemini uygulamalı olarak tecrübe edeceklerdir. Ayrıca bu atölye ile ortak amaçlar etrafında bir araya gelen insanların birbirlerini motive ederek düşünce dünyamıza nitelikli makaleler, kitaplar ve çeşitli türlerde yayın ve projelerle katkıda bulunmaları hedeflenmektedir.

Atölyemiz her türlü fikri, ilmi ve kültürel içerik üretenlere de çok değerli bir katkı sağlayacaktır. Youtube ve benzeri platformlar için ses, video ve benzeri ürünler hazırlayanlar için bu ürünlerin hazırlık safhası, konunun planlanması ve bu planın daha sistemli sunulması için gerekli bilgi donanımını sağlamak da atölyemizin hedefleri arasındadır.

12 haftalık ücretsiz (arzu edenler WISE Enstitüsünün faaliyetlerine destek olmak için bağışta bulunabilirler) online bu kursta, bir metnin nasıl işlediği seçilen metinler üzerinden incelemeler yapılarak anlaşılmaya çalışılacak ve farklı perspektiflerden bilgi edinme, eleştirel okuma ve düşünme yeteneklerinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde durulacaktır.

Dersler Türkçe olup 25 Eylül Çarşamba günü New York saati ile öğleden sonra 5’te başlayacaktır. Kayıt olmak için bu linke tıklayıp gerekli bilgileri tamamladıktan sonra emailinize derslerle alakalı bilgiler gönderilecektir.

Kayıt için lütfen bu linke tıklayınız...

İlginiz için teşekkür ederiz.

Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 09/12/2024