Editörden: Niyet hayır, âkıbet hayır





Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 09/11/2022
Clap

Güzele razı olsak bile, her zaman en güzelin/ahsenin peşinde olmak Müslüman olarak hayat felsefemizin en temel yaklaşımlarından biri...

Âkıbet deyince mutlak anlamda aklımıza ahiret gelse bile muvakkat ve geçici âkıbetler de vardır. “Elbette senin için her zaman, işin sonu, başından daha hayırlıdır.” (Duha, 4) ufkunu yakalama temel hedefimiz. Allah Resûlü aleyhisselam için âkıbetin/ahiretin/son durumun hayırlı olması net bir sonuç ve takdir idi. Biz de, işin sonu başından hayırlı olsun, iki günümüz birbirine eşit olmasın diye, hep daha fazlasını, daha güzelini, daha kalitelisini yapma hedefiyle yola çıktık; yolculuğumuz devam ediyor.

Her zaman en güzelin/ahsenin peşinde olmak Müslüman olarak hayat felsefemizin en temel yaklaşımlarından biri. Bu yaklaşım -asıl itibarıyla başka bir talep veya soru için kullanılmış olsa da- “hel min mezîd – daha yok mu, artırılamaz mı?” (Kâf, 30) beyanında ifadesini buluyor.

WISE olarak sizden gelen talepleri, günümüzün ihtiyaçlarını da dikkate alarak yeni bir döneme bazı yeniliklerle başlıyoruz. Bundan sonra da talep ve ihtiyaçlarınız bize rehberlik yapmaya devam edecek.

  • Dini anlamda beslenmemiz, doymamız ve dolmamız için her hafta bir ana konumuz, dosyamız olacak. Mübarek gün ve geceleri merkeze alarak planladığımız dosyalarda, dini kültür ve maneviyat adına bir Müslüman olarak bizim için önemli olan konular dosyalarımızın ana merkezini oluşturacak.
  • İslami ilimlerin her biri ile alakalı yazılar ile karşınıza çıkacağız. Haftanın konusuyla alakalı mümkün olduğu ölçüde İslami ilimlerin her branşında akademik veya yarı akademik, kaynakları sağlam makaleleri istifadenize sunmayı düşünüyoruz.
  • Haftalık konularımızı işlerken bu konularla alakalı bir Cuma vaazı özelliklerine sahip video sohbetlerimiz olacak.
  • İmkanlar ölçüsünde haftalık konularımızla alakalı hadisleri derleyip gerekli açıklamalarını da içeren “Hadis dersleri”mizle de karşınızda olacağız.
  • Farklı bir formatta Risale-i Nur dersleri de önümüzdeki dönem projelerimiz arasında.
  • İslami ilimlerin tamamıyla alakalı talep, ihtiyaç ve bizim bu ihtiyacı karşılayabilme imkanlarımız ölçüsünde derslerimiz, videolarımız sohbetlerimiz olacak.
  • Peygamber Efendimiz’in (aleyhisselam) tavsiyesine uyarak Cuma günleri Kehf suresi okuyacak, anlama gayretinde olacağız. Sizlerin de soru ve katkılarınızla bazen genişliğine açılarak, bazen de derinliğine inerek Kehf suresi ile Cuma günlerini değerlendirmeye çalışacağız.
  • Daha önce olduğu gibi, fıkhî, ahlakî, itikadî.. hasılı her türlü dini sorularınızı, işinin ehli arkadaşlarımızın hazırladığı www.hikmet.net adresine sorabilirsiniz.
  • Hatalarımız, eksikliklerimiz ve kusurlarımız için bize ulaşıp gerekli uyarıları yapmanız yolumuzu aydınlatacaktır. Tabii cömert bağışlarınız da arkadaşlarımızın sunmaya çalıştığı konulara daha fazla zaman ayırabilmesi için önemli katkılar sağlayacaktır.

Hedef en iyiyi, en güzeli yakalamak; muvaffakiyet dileklerimizle...

Author: Wise Institute - min read. - Post Date: 09/11/2022