F. Gülen Hocaefendi’nin Eserlerinde İNSAN





min read. - Post Date: 09/14/2024
Clap

WISE'daki bu ders bir anlama çabası, farklı okumalar yapma, yazılara değişik perspektiflerden yaklaşma, görülen bir noktanın ilk bakışta görülmeyen yönlerini dikkatlere sunma, ülfete kurban giden bazı meselelerdeki ülfet perdesini kaldırma gayreti..

Yeni bir ders... Yazılı metinler normal okumaların yanında bazen çapraz okumalara, beslenme kaynakları ile birlikte değerlendirmeye, kişi ve toplumlara yaptıkları tesirlerle birlikte ele alınmaya ihtiyaç duyarlar. F.Gülen Hocaefendi’nin eserlerini kapsamlı bir bakış açısıyla okumak ve değerlendirmek isteyenler için WISE Enstitüsü yeni bir ders başlatıyor: F. Gülen Hocaefendi’nin Eserlerinde İNSAN.

Hocaefendi’yi ve eserlerini yakından tanıyan Yılmaz N. Yiğit hocamız, insanı tanıma üzerine yoğun gayret sarfeden, insanın, insanımızın ve tüm insanlığın mutluluğu için şahsi hazlarından fedakarlık yapan ve ele aldığı konuları büyük bir fikir çilesi ile ortaya koyan Gülen Hocaefendi’nin “insan üzerine” yazılarını merkeze alarak bu dersleri sunacak.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yazılarında insan unsuruna çok vurgu yaptığı görülmektedir. Bu yazılarda Allah, kainat ve hadiseler karşısında insanın konumu, ledünni yanları anlatılmaktadır.

Müellif bu konuları ele alırken bazen mukayeseli anlatımlar yoluyla bazen de gelenekteki kaynaklardan nakillerle yeni bir üslup ve yeni bir yorumla aktarmaktadır.

Kalbin Zümrüt Tepeleri kitabındaki konular tasavvuf alanında en yeni telif makaleler olması yönüyle oldukça dikkat çekmektedir.

 

13 haftalık ücretsiz (arzu edenler WISE Enstitüsünün faaliyetlerine destek olmak için bağışta bulunabilirler) bu online dersler bir anlama çabası, farklı okumalar yapma, yazılara değişik perspektiflerden yaklaşma, görülen bir noktanın ilk bakışta görülmeyen yönlerini dikkatlere sunma, ülfete kurban giden bazı meselelerdeki ülfet perdesini kaldırma gayreti mahiyetindedir. Bu ders vesilesi ile Fethullah Gülen’in insan ile alakalı yazılarına topluca göz atma imkanı da sağlanmış olacaktır.

Dersler 28 Eylül Cumartesi günü New York saati ile öğleden sonra 5’te başlayacaktır. Kayıt olmak için bu linke tıklayıp gerekli bilgileri tamamladıktan sonra emailinize derslerle alakalı bilgiler gönderilecektir.

Kayıt olmak için lütfen bu linke tıklayınız.

İlginiz için teşekkür ederiz.

min read. - Post Date: 09/14/2024